Hoe kies ik een pakkende domeinnaam?

Gepost door Rahied Bakridi op Nov 6, 2018 2:23:03 PM

 

Hoe kies ik een pakkende domeinnaam

Vandaag de dag moet je bedrijf wel een website hebben, om hiermee te beginnen heb je een domeinnaam nodig om je website op te plaatsen om jezelf zo vindbaar te maken naar je publiek, maar wat zijn belangrijke punten om op te letten als je je domeinnaam aanmaakt?

Gebruik je bedrijfsnaam

 

Eigenlijk de meest logische domeinnaam voor je bedrijf is je bedrijfsnaam zelf, je klanten weten direct wie je bedoelt als je het hebt over de Gamma bijvoorbeeld.

Als je een fietsenwinkel hebt is het erg onduidelijk als je je domeinnaam hebt als "fietsen.nl", dit is vrij onduidelijk en maakt je lastig vindbaar voor jouw klanten, gebruik dan liever je eigen bedrijfsnaam. Als je bedrijfsnaam de Sprinter is, dan is het beter om je domeinnaam "desprinter.nl" te noemen.

Je klanten weten dan gemakkelijk "desprinter.nl" te vinden omdat ze de bedrijfsnaam de Sprinter al kennen.

zie bijvoorbeeld ook de naam: www.starlinedevelopment.nl 

Starline staat voor: sterren lijn, website bouwers gebruiken deze layout voor websites / webshops.

Development staat voor ontwikkeling, wij ontwikkelen websites met gemak en service omdat tegenwoordig iedereen een website kan maken, maar heb je ervaring? Dan let je op zaken om het te meten en bij te houden. kortom doe iets waar je goed in bent en waar je dagelijks mee bezig bent. 

 

Zo kort mogelijk

 

Door je domeinnaam zo kort mogelijk te houden kunnen bezoekers in 5 seconden op uw website zijn.

Als het domeinnaam een langere zin is, bijvoorbeeld  "desprinterfietsenhandelzoetermeer.nl", dan zijn de keywords er wel alleen de bezoeker kan nogal snel te lui zijn om dit in zijn geheel in te typen, terwijl "desprinter.nl" vrij simpel en snel is in te tikken.

Kijk bijvoorbeeld naar Albert Heijn, in plaats van alberheijn.nl hebben zij ah.nl, dit is zo nog sneller! Door alleen maar een afkorting te gebruiken is de snelheid van het zoeken heel wat verhoogd. Let er wel op dat de afkortingen duidelijk moeten zijn en niet onbegrijpelijk.

 

Bemachtig je domeinnaam als eerste

 

Je wilt natuurlijk niet dat je domeinnaam al in bezit is genomen, bekijk daarom of je domeinnaam al in beslag is genomen op Starlinedevelopment.nl . Hier kun je bekijken of je .nl domein al is ingenomen ja of nee.

mocht het nu zo zijn dat je domeinnaam al in beslag is genomen, dan kun je op de SIDN website de gegevens bekijken van de eigenaar achter dat domeinnaam. Dan kun je zo verder contact met diegene opnemen en zo nog misschien het domeinnaam weten te bemachtigen.

 

.nl of .com?

 

Het beste is je extensie te richten op je doelgroep. Zo moet je .nl gebruiken voor je Nederlandse markt als doelgroep en .com voor de globale markt.

Je kan tegenwoordig ook meer iconische extensies aanvragen .shop bijvoorbeeld. Dit maakt je site direct meer memorabel voor je publiek.

Het is daarbij wel aan te raden direct meerdere domeinnamen aan te vragen indien je domeinnaam zo word ingenomen door iemand anders met een andere extensie, zo kun jij desprinter.nl bezitten en iemand anders "desprinter.com" dit kan heel onhandig uitpakken als je later wilt uitbreiden naar de globale markt, kijk dan ook of je domeinnaam onder andere extensies beschikbaar is.

Let vooral op extensies als ".nl/.be/.com/.net/.org".

 

Wat als ik toch mijn bedrijfsnaam wil registreren?

 

Er zijn genoeg andere domeinnaam extensies zodat je toch de naam die je wilt kunt gebruiken! We hebben er over geschreven en daar lees je alles wat je nodig zal hebben aan informatie waarom het handig is en of het handig is, dit geeft je vertrouwen in andere domeinnaam extensies!

 

Waar vraag ik het aan?

 

Je vraagt je domeinnaam aan bij zogeheten registrars of resellers. Je moet hierbij letten op hoeveel ervaring de registrars hebben en wat voor verdere support ze bieden. Mochten er fouten op het domeinnaam voorkomen dat hun deze zo snel mogelijk kunnen oplossen voor je. Het is natuurlijk extra handig als je direct ook je hosting bij je Registrar kan afhandelen. wil je meer hier over weten? dan kan je altijd een chat met ons openen! en wij helpen je graag! via: deze link kan je bij ons je hosting en domeinnaam registreren!

 

Waarom een reseller en niet direct bij een registrar

 

Laat jij je website maken? dan is het handig om dit bij de partij af te nemen die reseller is omdat ze je kunnen helpen als je een probleem hebt met je domeinnaam , maar zit je bij een registrar en er is wat met je website dan sta je er helemaal alleen voor. Het wachten op antwoord van beide kan soms ook veel tijd in beslag nemen. Deze tijd kan je gebruiken om je dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Zoek een partij waar al je zorgen volledig uit handen genomen worden en je alleen aan hoeft te geven wat jij van hen verwacht, net als een auto monteur! een goede automonteur ziet aan de auto wat er aan de hand is door het te testen weet hij het. Jaag je zelf niet in de kosten want goedkoop is vaak duurkoop en kost veel tijd en ellende. 

 

 

Conclusie

 

Het is vrij simpel je domeinnaam te bedenken. Zolang je het kort houd en er duidelijk aan te zien is waar het over gaat, zit je goed. Het is wel handing om je bedrijfsnaam hierin te verwerken. Zo weet de bezoeker gelijk met welk bedrijf hij/zij te maken heeft , je moet alleen op een paar factoren letten die het kunnen beïnvloeden zoals de extensie, de vindbaarheid en de simpelheid.


Heb jij nog zelf onduidelijkheden of toevoegingen, stel ze dan in de reactie's en wij helpen je graag verder!

Berichten: wordpress.com

Abonneer hier!

Recente Blogs