De top 6 gaafste website designs in WordPress

Gepost door Walter Simons op Oct 23, 2018 4:49:38 PM
Walter Simons

6 Wordpress Websites

De websites die ik behandel hier zijn op maat gemaakte WordPress websites. Deze zijn meestal gemaakt met eigen gemaakte thema's of aangepaste thema's, plugin's en allerlei andere functies. Dit doen de bedrijven om klanten een unieke ervaring te geven iedere keer als ze op een website komen. Je website moet een memorabel puntje hebben dat het er bovenuit springt!

 

Website 1. https://www.angrybirds.com/ Angry birds website

De stijl van de originele Angry Birds was vrij simpel. Nu met het tweede deel van het spel is de stijl van de vogels een beetje aangepast. Zo zie je dat er meer detail is gekomen in de vogels. Daarnaast is er ook direct nog meer detail gebracht in het volledige design van het spel. Deze stijl word zo ook naar voren gebracht op de website.

Door deze stijl zo te gebruiken over de website krijg je eigenlijk al het gevoel alsof je al in het spel zelf zit, dit kan er al toe leiden dat je sneller het spelletje gaat spelen omdat je al een warm gevoel krijgt van de afbeeldingen.

Zoals je kan zien op de website is het nog vrij simpel op eerste gezicht maar zoals je kan zien is het wel ontzettend mooi gemaakt. Zoals de rand van veren tussen de sectie's in is erg netjes gedesigned. Daarbij zijn de functies op de website heel simpel, klik op "Play now!" en met een pop-up krijg je een linkje naar de google play store en iTunes te zien met een simpele banner van het spel. Zo weet je direct waar je het kan downloaden en hoef je het niet zelf op te zoeken.

 

 

Website 2. https://mangrovehotel.com.au/

Mangrove hotel website

Het Mangrove hotel is een hotel gelokaliseerd in Australië. Het valt je vrij snel op als je kijkt naar de foto's, je ziet al dat het luxe is om hier te verblijven.

Het design van de website is zeer strak, je ziet niet veel extra's of versier punten. Door het simpele design creëeren ze een fijn gevoel naar de klant voor pure ontspanning. Dit creëeren ze door open foto's te gebruiken zonder enige drukte en veel wit te gebruiken. Het geeft beide een gevoel van rust.

Dat is het juist wat het zo mooi maakt, je gaat naar een hotel toe voor vakantie, vakantie is voor rust en geen moeilijkheden. Daarom is die rust al zo herkenbaar op de website, het moet gelijk zijn met de stijl van het hotel!

Daarnaast is het een zeer mooie functie dat je direct op de pagina kan boeken. Zo hoef je niet ver te zoeken naar een knop die leid naar een andere pagina waar je dan weer verder klikt. Het extra mooie is dan dat de balk waarin je kan boeken mee scrolled, zo hoef je nooit ver te zoeken om je boeking te plaatsen!

 

 

Website 3. https://driesvanbroeck.be 

Dries van broeck website

Deze website is een portfolio van Dries van Broeck. Hij is een motion designer die allerlei animaties maakt voor diverse bedrijven, zoals onder andere de Lotto van België!

Op de website houd hij het simpel maar artistiek. Je herkent op de website dat hij zijn werk graag laat zien wat hij kan. Zelfs de intro van zijn website is geanimeerd!

Als je verder kijkt op de website zie je al een paar animaties voor bedrijven die hij heeft gemaakt. De website is extra uniek door in plaats van verticaal te scrollen, horizontaal te scrollen. Dit geeft direct weer een uniek gevoel aan de website dat je nergens anders hebt gezien.

In het design van de website geeft hij weer dat hij zijn vak met plezier doet. Met hier en daar een animatie die hij zelf heeft gemaakt, zo brengt hij zijn vak duidelijk in beeld. De donker blauwe achtergrond geeft een gevoel van rust en combineert zo zeer mooi met de vloeiende en snelle animaties.

 

 

Website 4. https://www.ngdata.com/

ng data website

NGDATA geeft bedrijven de data over hun klanten door data te meten met diverse technologieën. Op de homepagina krijg je al een duidelijke huisstijl binnen van het bedrijf, maar dan ga je verder kijken.

Neem de platform pagina, op deze pagina hebben ze op de achtergrond een 3D animatie lopen die meegaat des te meer je scrolled over de pagina, zo representeert iedere fase van de animatie een unique selling point die ze daarbij ook direct uitleggen met tekst. Zo krijg je een duidelijk overzicht en uitleg over hun diensten met nog een leuke animatie ernaast.

Door de kleur groen van het logo te gebruiken voor de accenten van de website, maakt de gehele website en het bedrijf één. Daarbij word de kleur blauw gebruikt, dit ziet er zeer mooi uit met het groen en daarnaast heeft blauw ook nog een mooie betekenis.

Blauw is de kleur voor vertrouwen en duidelijke communicatie. Dit bedrijf zorgt dat jij met je klanten vertrouwen krijgt en dat je dat opbouwt met duidelijke communicatie! Dit is een psychologische factor die je naar voren moet laten komen.

 

 

Website 5. https://www.vogue.nl 

Vogue website

De Vogue is het platform voor fashion en gossip. De website is een blog met het laatste nieuws van modetrends en nieuws van bekende mensen, zoals van de koninklijke familie tot Ariana Grande.

De website krijgt zijn flair door het font dat word gebruikt voor alle teksten, het is namelijk hetzelfde lettertype als die van het logo. Dit creëert een huisstijl van de Vogue dat het herkenbaar maakt. Met de witte achtergrond behoud de website ook veel rust.

De foto's bij de blogs zijn allemaal een standaard hoogte, dit geeft eenheid weer over de website dat het niet slordig word ingericht. Zelfs de advertenties zijn even groot!

Het gebruik van de menu balk is ook niet verkeerd, in plaats van dat de categorieën staan in de website zelf staan alle categorieën los in het menu, zo heb je een duidelijk overzicht over de categorie die de klant wilt bekijken.

 

Website 6. https://asaro.co.uk

Asaro website

Asaro is een bedrijf dat zorgt voor het entertainment van jouw feesten en events. Deze website vind ik persoonlijk de mooiste van alle 6 de websites die ik hier behandel.

De website geeft je direct een wow-factor van hier tot Tokyo als je inlaadt, door de speciale effecten die je ziet, geeft het direct een warm gevoel. Het bedrijf houd zich heel erg bezig met piraten events, je ziet dan ook op de website ook een lijntje lopen met verschillende stops, alsof je een echte schatkaart afloopt net als piraten! Het design en de sfeer van de website werkt zo heel erg mooi op elkaar in en brengt je al van te voren in de stemming!

Het design van de website representeert het bedrijf ook zelf, als je kijkt naar een paar van de foto's zie je dat de events echt een gehele belevenis is, de website geeft je precies hetzelfde gevoel met alle animaties en foto's, het geeft je direct een piraten/Caribisch gevoel alleen door het thema en design van de website.

Een mooie toepassing op de website is dat als je op een link klikt in het menu, je of vloeiend naar beneden scrolled, of dat je op een nieuwe pagina beland met een animatie. Het zijn deze kleine dingen die toch weer meewerken op de wow-factor.

 

Conclusie:

Dit is natuurlijk maar een kleine selectie van de miljoenen websites over het hele web maar het laat je wel zien welke mogelijkheden je hebt met WordPress. Weet jij zelf nog een mooie website in WordPress of wil je hier meer over weten? Laat het ons weten in een reactie hier onder!

Abonneer hier!

Recente Blogs