10 bekende bedrijven met een wordpress website

Gepost door Rahied Bakridi op Oct 18, 2018 3:40:05 PM

10 bekende bedrijven met een wordpress website

Grote bedrijven die makkelijkheid belangrijk vinden kiezen voor wordpress en zorgen ervoor dat ze zo veel content kunnen delen en hun schrijvers actief stellen door alleen content te maken en het vervolgens te plaatsen. Lees hier onder welke bedrijven dat doen en denk net als hun om voor gemak te gaan. 

Al deze websites maken gebruik van hun eigen layout waardoor het niet te herkennen is dat ze wordpress gebruiken maar willen wel het gemak ervan hebben. Google wilt telkens nieuwe content hebben dan is dus een CMS systeem wel erg handig! Ook is wordpress erg up-to-date met google zelf.

 

Hoe weten wij dat deze websites wordpress als CMS gebruiken? Dat weten wij door gebruik te maken van Wordpress? Wij weten dit door gebruik te maken van een handige gratis online tool, WPThemeDetector.

Deze laat je van elke website dan ook zien of deze WordPress gebruikt, wat voor plugins de website gebruikt, en meer.

 

Zie hier onder de websites: 

 

Bedrijf 1: 

https://newsroom.fb.com/

Facebook newsroom website

Facebook start een tweede kanaal om mensen bij elkaar te brengen door Evenementen en Nieuws erop te plaatsen wat interessant moet zijn voor het doelgroep waar ze op uit zijn, mensen met elkaar verbinden. FaceBook heeft hier waarschijnlijk WordPress voor gekozen omdat ze van deze website een blog wilde maken en welk CMS is nu beter in bloggen dan het Blog CMS der Blog CMS'.

Conclusie: 

De newsroom van FaceBook gebruikt een door hun gemaakt thema, in combinatie met een door hun gemaakte plugin, genaamd Ie Sitemode.  

 

Bedrijf 2: 

http://www.bbcamerica.com/

BBC website

Een van de grootste Amerikaanse televisie kanalen van de wereld. Het wordt alleen ontvangen in de verenigde staten en Bermuda. BBC gebruikt deze website om hun series op te posten, kijkers up to date te houden ETC. Wordpress maakt dit soort gebruik erg makkelijk door zijn post systeem. 

Conclusie: 

De website bevat veel custom plugins, zelfs het thema is niet te herkennen of zelfs zo aangepast dat je het niet kan downloaden. deze plugins zijn er o.a. gebruikt. W3 Total Cache

 

Bedrijf 3: 

https://www.starwars.com/news

starwars website

Een grote Amerikaanse Film serie die wereldwijd is uitgebracht door film maker George Lucas, tegenwoordig is Star Wars van het bekende Walt Disney Company. Star wars gebruikt wordpress om zijn nieuws over zijn games, comics, films en meer te verspreiden. Erg logisch dat star wars gebruik maakt van WordPress, Want de functionaliteiten die anders volledig gecodeerd zouden moeten worden, zitten bij WordPress standaard al in het pakket. 

Conclusie: 

Zo kan je niet zien welk thema er gebruikt is en/of mogelijk een eigen thema maar de plugins zijn wel te zien. Dit zijn de plugins die deze website gebruikt. Deze website telt 6 plugins waarvan 5 er gedownload kunnen worden zoals: 

- WP jQuery Lightbox

- PanoPress

- W3 Total Cache

- Yoast SEO

- WPML

 

Bedrijf 4: 

https://www.sonymusic.com/ 

sony music website

 

Een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld voornamelijk gevestigd in Amerika in de plaatst New York. Ook Sony Music maakt gebruik van WordPress met als doel nieuwsberichten te kunnen plaatsen op zijn website. Zien jullie het patroon al? WordPress is niet alleen goed voor een modern ogende website, maar grote, professionele bedrijven gebruiken het ook om hun nieuwsberichten of blogs op te vertonen!

Conclusie: 

Gebruikt een eigen thema en heeft maar 1 plugin genaamd, W3 Total Cache.

 

Bedrijf 5: 

https://www.iculture.nl/

iculture website

Voorheen bekend als Iphone club een site voor apple fans voor de laatste nieuwtjes zoals waar je de nieuwe Iphone het beste en goedkoopste kan halen. Dit zou geen verassing moeten zijn, zeker als je al een kijkje op hun website hebt genomen, maar ook Iculture maakt gebruik van het meest bekende CMS van de wereld.

Conclusie: 

Maakt gebruik van een eigen thema en heeft 1 plugin erin staan die niet te dowloaden is. 

 

Bedrijf 6: 

https://blog.us.playstation.com/

Playstation blog website

Is een spel computer die wereldwijd gespeeld wordt en gemaakt door Sony Interactive Entertainment. Deze website zal waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen bij de gamers onder ons. Alleen van zijn nieuwste gameconsole, playstation 4, zijn er al 67,5 miljoen exemplaren gekocht. Genoeg vermogen om vanaf de grond af een website te bouwen in code, zou je zeggen. Maar waarom zouden ze? Als ze hun website zelf gemaakt hebben, zullen ze deze ook zelf moeten onderhouden. WordPress komt constant met nieuwe updates om struikelpunten te verbeteren en beveiligingsbreuken te dichten.

Conclusie: 

Heeft 1 child Theme erin staan en verder is het niet bekend welke plugins ze allemaal gebruiken. 

 

Bedrijf 7:

https://www.tele2.nl/ 

Tele2 website

Een grote telefoon aanbieder die zowel vaste als mobiele telefoniediensten, datanetwerken en internetdiensten levert voor de particuliere en zakelijke markt in nederland. Tele2 gebruikt WordPress voor een andere reden en op een andere manier dan alle andere hierboven genoemde bedrijven. Namelijk niet om te bloggen, of nieuwsberichten te plaatsen, maar simpelweg om hun content makkelijker en sneller online te krijgen.

Conclusie:

Heeft een eigen Child Theme ontwikkeld en er zijn 2 plugins actief deze heten als volgt. 

1. WPBakery Page Builder for WordPress

2. Yoast SEO

 

Bedrijf 8:

https://d66.nl/ 

D66 website

Een grote politieke partij van nederland. Naast het feit dat ze voorstanders zijn van goed onderwijs, goed klimaat en goed werk, blijkt dat ze ook voorstander zijn van een goed CMS. Ja, ook D66 maakt gebruik van WordPress. Op deze manier houden ze hun geïnteresseerde helemaal up to date met nieuwe weetjes, hun standpunten, en nog veel meer!

Conclusie:

Heeft een eigen thema en heeft 1 bekende plugin genaamd Yoast SEO

Bedrijf 9:

https://www.diergaardeblijdorp.nl/  

Blijdorp website

Een van de oudste dierentuinen van Nederland. Wat hoort er bij een dierentuin? Dierennieuws natuurlijk! en daar zorgt diergaarde Blijdorp maar al te goed voor! Met behulp van de blog functionaliteiten houd deze dierentuin ons op de hoogte van al het nieuws over de dieren! Zijn die nieuwe leeuwen welpjes al geboren? Zoek het gewoon even op op de website! die gemaakt is in wordpress natuurlijk. 

Conclusie: 

heeft een eigen thema en 4 plugins waarvan 3 downloadbaar zijn. zoals: Ginger – EU Cookie Law, Jetpack by WordPress.com en Yoast SEO.

 

Bedrijf 10:

https://blog.flickr.net/en   

flickr blog website

Social media website flickr heeft een eigen blog website en daar gebruiken ze wordpress voor om makkelijk en snel content mee te delen dit is voornamelijk erg handig voor de schrijvers.  

Conclusie: 

De website daar worden elementen van wordpress in gevonden en door dat er ook plugins worden gedetecteerd is dit ook een wordpress website. Er wordt dan maar ook 1 plugin er in gedetecteerd genaamd: Ie Sitemode, deze plugin kwamen we ook al tegen in de blog website van facebook.

 

Conclusie:

Je zal merken dat Websites het CMS wordpress gebruiken omdat ze makkelijk content willen delen online, hierdoor worden ze ook beter gevonden in o.a. zoekmachines zoals google en blijft het voor nieuws lezers altijd interessant op terug te komen op de website. Wordpress kan je zelf op je eigen manier veilig maken omdat de code gewoon beschikbaar is voor iedereen. Met deze lijst hopen wij duidelijk te maken dat WordPress niet alleen maar bedoelt is voor start-ups en kleine bedrijven, maar dat grote bedrijven er net zo goed gebruik van kunnen maken!

 

Abonneer hier!

Recente Blogs